Geslaagde race dag op Assen

Gisteren om 7.15u aangekomen op het TT circuit van Assen om mij in te schrijven voor de wedstrijd. Er vanuit gaande dat ik weer in de toerklasse moest rijden was dit ruim op tijd. Echter bij het inschrijven kreeg ik de mededeling dat ik in de sportklasse geplaatst was omdat mijn beste rondetijd te snel was voor de toerklasse. Gelukkig hadden we genoeg tijd over. Overigens is het dan erg jammer dat ze niet iedereen overplaatsen, dus echt een harde grens, maar goed.

Onderweg naar Assen regende het al flink (goed voorspellen kunnen ze niet meer tegenwoordig, het zou pas in de middag gaan regenen), maar goed, regenbanden eronder en de vrije training in de stromende regen op regenbanden gereden. Een erg leuke ervaring, toch wel even wat anders dat rijden in de regen! 

Vervolgens de kwalificatie gereden (nog altijd op regenbanden) en een 19e tijd neergezet. Het was inmiddels al weer droog en de voorspelling zag er aardig goed uit voor de middag. De eerste race kon dan ook op slicks gereden worden, het was inmiddels behoorlijk lekker weer geworden!

Vervolgens begon race 1 om 13.00, de baan was inmiddels helemaal opgedroogd. Ik stond links opgesteld en had een redelijke start, maar door gebrek aan ervaring en lef, durfde ik hem er niet naast te houden en vervolgens nam ik de bocht ook te ver buitenom waardoor ik te ver rechtdoor schoot. Vervolgens rustig opgebouwd en steeds harder gaan rijden, we reden een heel stuk met zijn 3en op(erg leuk was dat, elke keer elkaar inhalen :) ), totdat ik steeds meer vetrouwen kreeg en mijn rondetijden omlaag gingen. Uiteindelijk reed ik dan ook bij ze weg. Langzaam kwam het vertrouwen terug (ik rij nog altijd op dezelfde slicks en kan er maar niet lekker mee rijden). Uiteindelijk als 20e geindigd. 

Een filmpje van race 1 vind je hier.

Race 2 dus als 20e gestart, dit maal aan de rechter kant. Helaas had ik dit maal een heel slechte start, de auto voor mij stelde verkeerd op, ik was daardoor afgeleid en miste zelfs het startsignaal, oeps. Vervolgens stabiele rondetijden gereden tot aan ronde 6 of 7, ook dit keer met dezelfde auto’s opgereden, erg leuk was dat. Helaas schoot er een motorkap-pin los (moer losgelopen) waardoor mijn motorkap op 1 hoek omhoog kwam, om schade te voorkomen ben ik toen maar gestopt. Jammer van het einde, maar de dag zelf was geslaagd.

Overigens heb ik inmiddels een nieuwe set Michelin slicks aangeschaft, ik hoop dat het daarmee een stuk beter gaat, de huidige banden wekken weinig vertrouwen sinds de vangrailsessie.

Zodra ik foto’s of beeldmateriaal heb verschijnt het op deze site!

Op naar 10 juni, Zandvoort. 

Reageren is niet mogelijk