Eerste race succesvol

Afgelopen zondag was het zo ver, de eerste wedstrijd van het DNRT seizoen! Eenmaal aangekomen bleek het lekker druk te zijn! Top! Achteraf bleken er 181 deelnemers zich te hebben ingeschreven! Er waren 31 deelnemers in de sportklasse, een mooi grote groep dus!

De weersvoorspelling was nogal wisselvallig en het begon dan ook goed… 9.00u begon het te regenen. De vrije training was dus flink nat om 10.00u! Regenbanden eronder en gaan!
Dat ging super, direct een 2:12.6 in de regen, een seconde sneller dan ik ooit in de regen heb gereden! Dit was goed voor een derde tijd, niet slecht voor een eerste keer met de nieuwe auto!

De kwalificatie ging wat minder, het regende inmiddels niet meer, maar de baan was nog wel nat. We besloten om de regenbanden eronder te houden, maar dit was een verkeerde keus. Tegen de tijd dat we de baan op mochten was vrijwel de gehele lijn opgedroogd… Dit ging dus geen top tijd worden. Uiteindelijk toch nog een 13de tijd kunnen rijden (ik was niet de enige met regenbanden in de kwalificatie ;-) ).

Race 1 begon, met enigszins vertraging, ik had een goede start en binnen de eerste anderhalve ronde lag ik al op een 5de of 6de plek. Er kwam vervolgens een code 60 en kort daarop een code rood. Er was een flink ongeluk gebeurt in de Hugenholtzbocht waar 3 auto’s bij betrokken waren. Er kwam dus een herstart, met de originele startplekken. Ik lag dus weer op p13.
Ook de herstart ging erg goed en binnen een aantal ronden wist ik op p5 te komen. Deze positie heb ik vastgehouden tot het einde. P5 in race 1 dus!

Race 2 begon erg laat, 18.30u wegens de vele ongevallen, ik heb nog nooit meegemaakt dat er zoveel gebeurde als afgelopen zondag helaas. Race 2 startte ik dus vanaf p5, maar ik had een slechte start waardoor ik snel een aantal posities verloor. Deze posities wist ik snel goed te maken en na een aantal ronden lag ik op p4. Ik liep in op degene voor mij, maar helaas werd de wedstrijd afgevlagd vlak voordat ik bij mijn voorligger was. Race 2 dus p4.

Dit alles was goed voor een 4de plek in het dagklassement met een snelste rondetijd van 2:00.3. Alle ronden waarin ik vrij baan had reed ik eigenlijk in de 2:00, zelfs de laatste ronden. Een heel goed begin dus met de nieuwe auto! 

Op naar de Paasraces, ik ga eenmalig mee rijden in de Renault Clio Cup Benelux! Erg veel zin in en het lijkt mij een geweldige ervaring!

Reageren is niet mogelijk