Eerste racedag

Hier het verslag van mijn eerste race ervaring :).

Vandaag om 4.00u richting zandvoort gereden, na de technische keuring begon de training.

Training 9.00u: Helaas vergiste ik me, banden koud en ben ik aan het einde van de tarzanbocht de vangrail in gedoken. Gevolg: schade links voor en links achter. Bumper lag eraf. Spullen eraf getrokken, in de auto gegooit en godzijdank kon ik rustig de pits in rijden.

Vervolgens de auto hersteld met ducktape en tie-raps. En doorgegaan naar de kwalificatie.

Kwalificatie 10.20u: Gelukkig was de auto weer rijdbaar, en gestart met de kwalificatie. Ik had niet zoveel vertrouwen meer in de banden, ik bleef problemen houden met de dunlop slicks, ook was het vertrouwen nog niet terug. Desondanks een tijd neer gezet wat goed was voor de 18e startplek.

Race 1: Rustig gestart en alles op me af laten komen, iets met de bandenspanning gedaan en het vertrouwen kwam terug. Lekker gereden tot er een code 60 kwam. Daarna moest ik er weer wat voorbij laten gaan en als 19de geëindigd.

Race 2: Als 19de gestart, en dit keer geprobeerd op zijn minst mijn plek te behouden. Dit ging uitermate goed, sterker nog, in ronde 3/4 kwam ik op de 11de plek te liggen. Helaas moest ik vlak voor de laatste ronde nog een plek afstaan ivm te veel glijden, helaas was waarschijnlijk nu de druk weer veels te hoog opgelopen van de banden en begon hij met name te glijden bij het aanremmen.

Al met al een topdag gehad, veel ervaring opgedaan! Op naar 9 mei, Assen. Eerst even wat schade herstellen.

Foto’s volgen!

Reageren is niet mogelijk