Verslag Formido Finaleraces

Met dank aan Stephane Polderman en Wilbert van den Burg konden we nogmaals meerijden met de Clio Cup! Ditmaal weer op Zandvoort tijdens de Formido Finaleraces! Voor een aantal mensen de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, ze willen namelijk kampioen worden. Dit zal de beslissende wedstrijd worden…

Donderdagavond vertrokken we naar Zandvoort om weer bij Wilbert in de tent te staan, nogmaals bedankt hiervoor Wilbert! Vrijdagmiddag begonnen pas de vrije trainingen. We hebben de afstelling van de auto voor dit weekend veranderd en de achterwielen een stuk rechter op gezet, de vrije trainingen wilden we zoveel mogelijk gebruiken om hiermee te leren omgaan en een goede bandendruk te vinden. De resultaten vielen wel wat tegen, maar we vonden al wel snel een redelijke afstelling om de volgende dag, na een paar biertjes op de vrijdagavond ;-), de kwalificatie in te gaan.

De kwalificatie liep een stuk beter en ik zette tweemaal een 5e starttijd neer, niet gek, maar we hadden stiekem toch op iets meer gehoopt.

10603870_875280392484270_4427701520072116147_o

Een 5de startplek, zelfs tussen een aantal Clio 4’s! De race begon rustig, echter maakte Wilbert direct een fout in de Tarzanbocht waardoor ik de 4de plek in handen kreeg. Ik wist deze plek 2 ronden lang vast te houden totdat er een hevige crash in Bos Uit gebeurde. De koploper van de Clio 3’s raakt de controle over zijn auto kwijt (dankzij een oliespoor) en gaat door over corrigeren vol de muur in aan de linker kant. Hij tolt door de lucht en ik weet hem net te ontwijken. Achteraf blijkt dat ik hem zelfs nog iets heb geraakt….
Hart hoog in de keel en vervolgens wordt ik doodleuk ook nog even vol ingehaald door 3 andere Clio’s! Hoezo gele vlag?? Op een of andere manier zijn ze hier ook nog mee weggekomen helaas. Hieronder het filmpje:

Ik heb dus direct een plek in moeten leveren (er kwam 1 clio 3 voorbij). Gefrustreerd probeer ik nog of ze mijn plek terug willen geven, maar de Clio 4 voor mij denkt daar anders over en boort zijn Clio zelfs nog even tegen mijn achterwiel aan. Ach ja, waarom ook niet he? :(

Het duurt een aantal ronden voordat we weer op het gas kunnen gaan. Helaas weet ik niet direct het tempo op te pakken en moet snel vrij een plek inleveren aan Teun. Nu lig ik dus op P5… Teun weet echter snel Stan in te halen, maar bij mij duurt dit wat langer. Stan stuurt vrij bruut in terwijl ik er naast zit (bleek dat hij geen spiegel meer had achteraf) en ik moet hierdoor een goed moment opzoeken om Stan voorbij te rijden. Een ronde later weet ik hem te passeren richting Hunzerug, helaas is Teun inmiddels al een eindje weg gereden door al dat gevecht¬†en kan ik niet meer bij hem in de buurt komen. Wilbert komt nog sterk opzetten achter mij, passeert Stan kort na mij en ik besluit in de een na laatste ronde om Wilbert mijn plek te geven, hij heeft de punten hard nodig en ik zou toch buiten het podium eindigen. P5 is het dus geworden!

IMG_8095

Race 2 starten we weer vanaf de 5e plek. Ik mis deze race echter vrij snel de aansluiting doordat de langzamere Clio 4 rijders eigenlijk het veld kapot rijden van de Clio 3’s. Ze hebben veel koppel en op de rechte stukken en bij het uitkomen van de bochten zijn ze niet bij te houden. Na een flinke uitremactie (ik verremde me) weet ik nog even voor Teun te rijden, maar hij doet het slim en weet snel zijn plek terug te pakken. Gelukkig ging de verremactie net goed en tik ik gelukkig niet de bijna kampioen van de baan ;-). Hierna kwam er een Clio 4 tussen rijden en kan ik geen aansluiting meer vinden. Ik reed een saaie race naar de finish, P5! Stan achter mij kon het ook niet meer redden om in de buurt te komen.

IMG_8541

Sponsoren, Rob, Matthijs, Pa, Wilbert en zijn hele team, heel erg bedankt voor dit weekend, het was erg gezellig. Leuk om een team te vormen met de kampioen van 2014!

Wilbert, gefeliciteerd met het kampioenschap!

Reageren is niet mogelijk