Verslag Gamma Racing Days

Na de WSR op de Nurburgring had ik niet verwacht nogmaals mee te kunnen rijden in de Clio Cup, maar dankzij enkele sponsoren is het toch weer gelukt om in te schrijven voor de Gamma Racing Day! En wat een evenement was dit zeg, 82000 man, overvolle tribunes, supergaaf om zoiets eens te hebben mogen meemaken!!

Op de vrijdag stonden er 2 vrije trainingen gepland. Het was mooi en vooral erg warm weer. En eigenlijk verliepen beide vrije trainingen prima. Tweemaal reed ik de snelste Clio 3 tijd, ik had dus absoluut geen klagen. De tweede vrije training reed ik zelfs 1:59.9. De enige Clio 3 onder de 2 minuten. Dat terwijl de baan erg glad was en ik op ‘oude’ banden stond.

Dat beloofde wat voor de kwalificatie welke op de zaterdag verreden werd! Toch verliep deze niet zoals ik had gehoopt, er ontstond vrij snel een rode vlag situatie, en we besloten direct weer de baan op te knallen omdat er daarna nog maar 7 minuten op het bord stonden. Helaas voor mij een domme beslissing, ik kwam achter de 2 oranje Clio’s van BS Racing te zitten. Hierdoor had ik weinig ruimte en zat ik niet lekker in de auto. Toch reed ik nog 2x een tweede starttijd, dus eigenlijk niet slecht. Maar mijn tijd was nog beter in de tweede vrije training helaas.

De zondag was het zover, we stonden in de middag gepland, 2 races. De eerste was om 13.10u, voor overvolle tribunes! Ongelofelijk hoeveel man er naar Assen was gekomen om onder andere ons te zien rijden! Top!
Eindelijk had ik weer een redelijk goede start, en bij het aankomen in de Strubben kon ik heel mooi buitenom P1 pakken in de Clio Challenge! Dat ging mooi snel! Nu dus enkel nog zien vast te houden! Helaas was dit van korte duur want in de tweede ronde knal ik iets ste optimistisch door de Ramshoek heen en raak ik de achterkant iets kwijt, nadat ik iets teveel corrigeer, kom ik in het gras terecht en glijd ik terug de baan op, achterstevoren om dit vervolgens af te maken op een 360. Gelukkig raak ik niemand en kan ik om de grindbak heen mijn weg vervolgen!
Dit geintje kostte mij toch al snel 15sec en ik moet dus van helemaal achteraan een gat dicht rijden! Dit lukt(ongelofelijk genoeg) en ik weet zelfs nog als 5e te eindigen! Achteraf toch nog blij met dit resultaat!

Race 2 was om 18.10u, de tribunes waren inmiddels al redelijk leeggestroomd, maar dat maakte de race niet minder leuk om te rijden. Ik startte weer vanaf de tweede positie, maar als snel verloor ik een paar plekken, dankzij wat kleine foutjes en gewoon door op de verkeerde plek in de bocht te zitten in het verkeer. Ik lag hierdoor al gauw 7de… Terugvechten dus! Ik had deze race meer moeite om de Clio op de baan te houden, maar ik was niet de enige, mede daardoor weet ik toch nog 4e te worden! Lekker veel strijd gehad in de tweede race met Stan van Oord!

Na afloop van de races heb ik toch nog een prijs in ontvangst mogen nemen, namelijk de sportiviteitsprijs! Top, dit betekend 4 nieuwe bandjes voor een volgende wedstrijd!! Nu nog het inschrijfgeld bij elkaar zien te rapen!

Beide races staan op film en zijn te vinden onder¬†Video’s

Reageren is niet mogelijk