Verslag race 1 DNRT Zandvoort

Beter laat dan nooit dus hierbij het verslag van de eerste race van dit seizoen! We vertrokken op zaterdag richting Zandvoort om eerst nog even te kunnen gaan kijken bij onder andere de Mazda’s en de Porsches, maar helaas was het weer niet geweldig en hebben we grotendeels alles vanuit het cafe bekeken, ook niet verkeerd.

Na een bbq en een paar biertjes in de pitbox op zaterdagavond was het zondag zo ver! We stonden met 5 Renaults in een dubbele pitbox, erg gaaf! Wij zijn samen met Piet de Gier en Raymond Zonneveld naar Zandvoort gekomen met 3 Clio’s sterk. Er waren totaal 7 Clio’s die dag, dat is bijna net zoveel als bij de Clio Cup Benelux ;). En dat tussen al het andere geweld in de sportklasse maakte het tot een totaal van 35 auto’s! Bij de DNRT kan het dus wel! Grote startvelden, zelfs groter dan vorig jaar! Helemaal top!

De volgende dag was het weer gelukkig prachtig, een graad of 12, blauwe lucht, perfect weer om te racen!

De vrije training was behoorlijk druk en nadat Martijn meerdere keren geblokt werd door een slagschip van een Volvo (ondanks ongeveer 14 blauwe vlaggen) kon er geen top tijd genoteerd worden. Maar de auto voelde goed en Martijn wist dat er meer in zat. Piet had hetzelfde probleem en reed hierdoor maar ene paar tienden sneller. Raymond daarentegen reed voor het eerst in een Clio, desondanks wist hij een tijd neer te zetten van 2:03. Erg knap en dit hadden we absoluut niet verwacht!

Vervolgens begon de kwalificatie, direct voor opgesteld samen met Piet en Raymond zodat we dit maal geen last zouden hebben van grote Volvo’s die in de weg zouden kunnen rijden tijdens de kwalificatie ;). Dit gebeurde dan ook niet en na 2 snelle ronden stond er een 1:58 bij Martijn op de klok. 1:58, dat is gewoon een nieuw PR! Top! Na deze tijd is Martijn direct gestopt om de banden te sparen voor de Wedstrijd. Piet reed zelfs een paar tienden sneller! Voor Martijn betekende dit een 3e startplek, Piet had zelfs een 2e tijd neergezet! Raymond daarentegen heeft een uitmuntend resultaat neergezet, hij rijdt zijn 2e sessie ooit in een Clio en zet direct een 2:00 op de klokken, ongelofelijk!

3B9A8665
Foto: Thomas Bakker

Race 1 startte om 13.00u, het is altijd moeilijk starten met een Clio tussen al dat achterwiel aangedreven BMW geweld, maar gelukkig hadden Piet en Martijn een goede start waardoor we onze P2 en P3 konden vasthouden. Op P1 lag een dikke BMW 1-serie, deze reed in de kwalificatie dik een seconde sneller dan ons, maar in de race kon hij zich niet los rijden van de 2 Clio’s. De BMW achter Martijn kon de eerste paar ronden aardig volgen maar viel uiteindelijk toch iets verder naar achter, waardoor we eigenlijk met een kopgroep van 3 auto’s reden. Martijn besloot Piet niet aan te vallen, op de hoop dat hij de BMW voorbij kon steken zodat we samen de BMW achter ons konden laten, na meerdere pogingen hiertoe lukte het helaas telkens net niet. Blijft toch lastig inhalen als je minder vermogen hebt en het puur op bochtensnelheid van zo’n BMW moet winnen. Bij het uitkomen van de bocht trekken ze dan toch wel erg snel weer bij je weg op het rechte stuk, ook als je er naast zit ;). Finish uiteindelijk dus P3 voor Martijn en P2 voor Piet. Raymond daarentegen stapte na de race uit met een glimlach van oor tot oor. Hij viel in het begin van de race een aantal plaatsen terug na een slechte start maar wist dit tijdens de race meer dan goed te maken! Hij heeft heel veel strijd gehad en zelfs een tijd neergezet onder de magische 2 minuten grens. Ongelofelijk! Wat een geweldige prestatie!

3B9A9204
Foto: Thomas Bakker

Race 2 start je vanaf de plek waarop je race 1 bent gefinisht, voor Piet en Martijn dus hetzelfde als in race 1. Dit maal kon er wel een BMW aan Martijn voorbij steken, waardoor Martijn na de start de aansluiting verloor met Piet. Na de eerste ronde kon Martijn P3 weer terug pakken, maar na een leuke strijd moest Martijn P3 uiteindelijk weer afstaan aan de BMW. Halverwege de race viel echter de koploper uit met een lekke band, wat betekende dat Piet nu op P1 lag en Martijn op P3. Ondanks dat de BMW wat snelheid verloor, kon Martijn hem in de laatste ronden net niet voorbij steken, goed verdedigd van Steve de BMW rijder! P3 voor Martijn en P1 voor Piet. Raymond heeft weer een geweldige race gereden, met een kleine touche waarvoor hij een tijdstraf heeft gekregen, maar ongelofelijk wat hij heeft laten zien dit weekend. Hij stapt in een Clio, zonder enige race ervaring met een Clio, en weet direct goed voorin mee te kunnen komen in de sport klasse, hij was gewoon na Piet en Martijn de derde snelste Clio. Chapeau! :D

Raymond in actie:

11083997_897392013615460_3216224154698494032_o
Foto: Chris Schotanus

Op naar Circuit Zolder, 19 mei. Piet en Martijn zullen weer in actie komen! We gaan uiteraard weer voor de top 3, alleen ditmaal de volgorde andersom volgens Martijn ;).

11157409_896135440407784_4094112700540682628_o

 

Reageren is niet mogelijk