Verslag Zandvoort 10 juni

Aangekomen op Zandvoort afgelopen zondag, mocht ik mij weer inschrijven voor de sport klasse. Gezien de weersvoorspelling had ik besloten om een pitbox te huren, dit heb ik in samenwerking met Mike Smit gedaan. We stonden met 3 clio’s in een pitbox, erg leuk :). Gelukkig was de weersvoorspelling weer is volkomen verkeerd en werd het een heel mooie en lekker warme zonnige dag!

Vervolgens begonnen aan de vrije training, een hoge 2:05 neergezet en tevreden. Echter merkte ik al tijdens de laatste ronde dat de achterkant wat meer begon te glijden, met name bij bos uit. 

Kwalificatie verliep vergelijkbaar, alleen nu een lage 2:05 neer gezet en daarmee een 24 startpositie.

Race 1: Slechte start, vervolgens een paar auto’s ingehaald, maar na ronde 5-6 was het over, weer glijden, met name bij aanremmen en bij de snelle bochten. Er gaat iets fout met de banden, maar wat? 31e geeindigd.

 

Race 2: Slechte start, maar een heel goed begin, ik begin iets meer lef te krijgen en haalde er de eerste 3 ronden aardig wat in, met zelfs nog een momentje waar ik tegen iemand aan zat, gelukkig zonder al te veel gevolgen en vrijwel geen schade. Maar ook nu weer, ronde 5 begon het weer, weer glijden, aanremmen moeilijk. Er gaat iets fout met de banden, te weinig temperatuur en verkeerde druk? 

 

Foto’s van de race van afgelopen zondag zijn hier te vinden.

 

In elk geval, er moet iets gewijzigd worden aan de instelling van het onderstel. Vandaag ben ik dan bij Bandencentrum Jan Steverink geweest om de auto uit te wegen en uit te lijnen. Gezien de vorige afstelling in mijn situatie niet werkte, hoop ik en denk ik dat dit nu verbeterd is. Bandencentrum Jan Steverink, nogmaals bedankt voor de service!

Op naar Zolder, 10 juli. 

Reageren is niet mogelijk