Verslag Zandvoort 6 april

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver, de eerste wedstrijd van het seizoen. Dit maal stond ik weer gezellig bij Mike Smit in de pitbox, netjes voorzien van een kunststof vloer door Bas Koeten ;).

De vrije training begon slecht want er was vrijwel direct een rode vlag, uiteraard had ik daarvoor al wel de kans gezien om even een pirouette te draaien met te koude achterbanden. Nadat de olie op de baan opgeruimd was konden we toch nog 2 ronden rijden. Er bleek toch wel een flinke trilling in een achterwiel te zitten, vreemd want ik had ze net gebalanceerd en er zat niets in.

Voor de kwalificatie de achterwielen gewisseld en dit keer wel lekker kunnen rijden. Direct de beste kwalificatietijd ooit neergezet van 2:02.3. Lekker begin van de dag dacht ik :):). Dit resulteerde in een zevende startplek in een startveld van 22 auto’s. Niet slecht toch?

In aanloop van race 1 had ik erg last van mijn zenuwen, dit resulteerde direct in een valse start, oeps. Vervolgens toch erg lekker gereden, lekker constant en vrijwel probleemloos. De hele race staat op film en is te vinden onder Video’s.

Race 1 uiteindelijk als 8e geeindigt, maar dankzij de valse start als 9de op papier. De race verliep mooi constant en mijn PR verbeterd naar 2:01.7! Erg tevreden dus!

In race 2 had ik dus een 9de startplek, dit maal ging de start wel goed en wist ik ook goed mijn plek te behouden. Doordat er 2 uitvielen en ik een plekje had gewonnen ben ik als zesde geëindigd! De race verliep niet vlekkeloos, ik had het idee dat de auto wat inhield op het rechte stuk en daardoor haalde ik niet de tijden van race 1, ondanks dat toch mijn plek kunnen behouden en dus tevreden. Deze week de benzinepomp en wat andere zaken vernieuwen om dit probleem in de toekomst te voorkomen! :)

Op naar 4 mei voor de volgende wedstrijd op Zandvoort! 

Reageren is niet mogelijk