Verslag Zandvoort 19 augustus

Afgelopen zondag vroeg vertrokken naar Zandvoort, en gelukkig geen strandfiles tegen gekomen de heenweg. Na de inschrijving rustig in de beginnende hitte alles klaar gezet, gelukkig stonden we in een pitbox, samen met 2 andere Clio’s (Pieter/Piet de Gier en Mike smit), daar was het goed uit te houden met deze temperaturen. Vervolgens de vrije training in gegaan. De vrije training verliep goed en een tevreden tijd van 2:05 neergezet. 

De kwalificatie werd helaas snel rood afgevlagd ivm een flink oliespoor, dus maar een tijd neer kunnen zetten van 2:06,9. 19e startplek. De temperatuur liep flink op in de auto, de motor hield het prima, maar binnen in de auto werd het echt enorm warm.

 

Race 1: Start verliep redelijk, ik hield mijn positie goed vast. Echter na ronde 1, in de tarzanbocht, druk ik per ongeluk na het schakelen de rode knop in op een of andere manier, met die knop gooi ik alle stroom eraf, oeps. Helaas zat de knop ook nog eens klem, dus na wat gepriegel kon ik weer verder rijden. Gelukkig raakte niemand me en heb ik er zelfs nog weer een paar in kunnen halen. Uiteindelijk als 21e geëindigd. Beste rondetijd: 2:05,2. Nog steeds niet mijn ronderecord verbeterd..

 

Race 2: Start ging goed, kon zelfs ergens voorbij. Wat snelle uitvallers van race 1 gingen me voorbij, maar daarna ging het erg lekker, heb meerdere auto’s in kunnen halen. Terwijl ik reed zag ik mijn rondetijden verbeteren, super ging het. Eindelijk constant gereden en uiteindelijk als 16e geëindigd! 2:03,46 als beste ronde tijd, 1,5sec van mijn persoonlijke record af, en dat met zulke omstandigheden! Ik was erg happy! Een filmpje van deze race komt zsm op deze site.

 

Ondanks de temperatuur en de terugreis van 3,5uur was het een geslaagde dag. Ook heb ik ontdekt dat mijn sperdifferentieel niet meer doet wat het moet doen, de versnellingsbak hebben we zojuist uitgebouwd en gaat morgen naar Cannonball Transmissies om het sper te herzien.

 

Reageren is niet mogelijk