Verslag Zolder 9 juli

Na 2 maanden wachten eindelijk weer de volgende wedstrijd, dit maal op Zolder. Maandagmiddag vertrokken, zodat we ’s avonds de sleutel van de pitbox al hadden. Barbeque aangezet en samen met Mark Barkhof en zijn team, heerlijk tot laat buiten gezeten te bbq-en (grote dank aan onze buren met hun mobiele buitenkeuken ;) ).

Het was een erg warme dag, het wordt dan al heel erg warm in de Clio gezien er eigenlijk helemaal geen ventilatie in zit, ik denk dat het tegen de 40-50 graden oploopt tijdens de race. Toch maar eens wat op verzinnen.

De training verliep prima, weer even wennen aan de baan (tweede keer ooit Zolder), maar het ging. De kwalificatie direct weer een 1:54.5 gereden, dat reed ik er vorig jaar ook. Prima dus. Hierdoor had ik een 19de startplek. (De supersport was bij de sportklasse ingedeeld).

Race 1 verliep mooi, paar mooie gevechten onderweg, ik ging een clio 3 voorbij, die vervolgens weer naast mij kwam en hem eigenlijk net iets te ver naar buiten liet rollen waardoor ik een stukje door het grind moest. Dit kostte mij 2 plekken, waardoor ik achter een BMW kwam te rijden, nadeel van deze BMW was dat hij op de rechte stukken sneller was maar in de bochten niet, gezien de korte eerste race van 8 ronden, kwam er geen kans voorbij om hem voorbij te gaan. Resultaat: laatste geeindigt. Laatste?? Ja mijn transponder heeft niet gewerkt, geen tijdwaarneming :(. Ik geloof dat ik 19de ben geeindigt.

Dat laatste probleem zorgde ervoor dat ik race 2 dus achteraan moest starten. Ook wel een keer leuk. Race 2 heb ik er een aantal in te weten halen, waaronder de Clio 3 (ditmaal wel!) en ben ik als 15de geëindigt. Race 2 staat op film onder Video’s. Dit maal gefilmd met de camera aan mijn helm gemonteerd, dan zie je dus wat ik ongeveer zag! :)

Veel mooie strijd gehad en erg leuke wedstrijden gereden. Mijn beste tijd bleef tot nu toe hangen op 1:54.0. Maar er was nog een koppelrace, hiermee rij je samen met iemand anders (ieders ongeveer 30 minuten), je komt dan binnen en geeft de transponder over. Ik reed de tweede helft en had veel vrije baan, heerlijk dus om wat meer te proberen. Ik kwam hiermee uit op een 1:53.3. Dat is toch 1,2 seconden sneller dan vorig jaar, en dat met deze weersomstandigheden (erg heet asfalt), erg blij mee! De koppelrace zijn we als 7de geindigt, ik reed samen met #87, een bmw E36 compact.

Aankomende zondag 14 juli is er de sponsordag op circuit Zandvoort, hierbij wordt er gereden van 10:00u tot 17:00u, waarbij er van 12:00 tot 13:30 kinderen tot 16 jaar mee kunnen rijden onder aangepaste omstandigheden. Was je van plan om te komen, neem dan (indien je er 1 hebt) een helm mee. Ik heb 2 helmen ter beschikking, maar dit zijn niet al te grote maten.

Was je nog niet van plan om te gaan, maar nu wel? Laat mij dat dan nog even weten. Zolang er plek is (en dat is er nog!) kun je een paar rondjes met mij meerijden op Zandvoort!

Reageren is niet mogelijk