Verslag Zolder 10 juli

Maandag middag vertrokken we richting het zuiden van het land om te overnachten in omgeving Landgraaf om vervolgens dinsdagochtend richting Zolder te vertrekken. Jean-Paul en Harry, nogmaals bedankt voor de gezellige avond!

 

Aangekomen op zolder, ingeschreven en afwachtend op de vrije training. Ik heb nog nooit eerder op Zolder gereden, dus dat was een uitdaging. Ik was dan ook zeker de vrije training nodig om de baan te verkennen. Helaas werd dit grotendeels een verkenning met 60km/h, gezien een porsche een oliespoor had gelegd na het kapotrijden van zijn carter in de eerste ronde. Uiteindelijk nog 2 ronden kunnen gas geven. Weinig van de baan geleerd dus, dan maar de kwalificatie ervoor gebruiken.

 

De kwalificatie begon bijna, en tijdens het opstellen begon het te regenen, nouja, lekker dan. Op slicks net als de rest, ging het toch nog aardig, de lijn bleef vrij droog dus eindelijk het circuit een beetje leren kennen. Met een tijd van 2:00 een 16e startplek in de sportklasse, niet gek.

 

Heel erg zenuwachtig begon ik aan race 1, hopende de problemen die ik tot nu toe ervaarde na 5 ronden, opgelost waren. Ik begon de race rustig, start was redelijk, en het ging steeds lekkerder. Ik haalde er een paar in en heb absoluut geen problemen gehad met de banden! Dat probleem was dus opgelost! Uiteindelijk naar een 11e plek gereden! Het ging echt geweldig! Voelde echt goed! Een filmpje van race 1 heb ik online gezet, zie hier. Uiteindelijk als 11e geëindigd met als beste tijd een 1:54,9! Ik was erg tevreden!

 

Race 2 startte ik dus als 11e, ik had een erg goede start en verloor is een keer geen enkele plek! Tijdens de race moest ik 1 iemand voorbij laten gaan en ben nadat er na 10 ronden rood afgevlagd werd, als 11e geëindigd. Dit maal met als beste rondetijd een 1:54,4. Erg tevreden en heel erg constant gereden, vrijwel alle rondes in race 2 waren in de 1:54, dat is me nog nooit eerder gelukt en dankzij de uitlijning van Steverink Banden is dit mede mogelijk gemaakt!

Dagklassement, 9e! Helaas werkte mijn transponder niet tijdens beide races, dus de resultaten staan niet volledig online (enkel de finish plek).

 

Foto’s van Zolder zijn hier te vinden.

 

Op naar Zandvoort, 19 augustus!

Reageren is niet mogelijk