Verslag Zandvoort 8 september

Afgelopen zaterdag 8 september was race nummer 6 op Zandvoort. Gelukkig was de bak net op tijd klaar en stond de auto weer op tijd op de wielen. Het sperdifferentieel is vernieuwd, gezien deze eigenlijk niet zo veel meer deed. Ook dit maal waren we te vinden in een pitbox samen met Mike Smit met zijn aangepaste Clio, naast het team van de Gier met hun Clio 3. Erg leuk al die Clio’s bij elkaar!

 

Na aankomst om 7.00u, begon om 9.00u de vrije training. Het viel me direct op dat de auto nu heel anders aanvoelt, ik moet er erg aan wennen, en doordat hij nu echt spert, wil de achterkant nog sneller om, vooral bij uitaccelereren van de bocht. Dit maakt de clio nog listiger dan dat hij al was. Ik hoef nu minder scherp te sturen bij het uitgaan van de bocht en kan een stuk eerder op het gas. Ondanks dat ik erg moest wennen, heb ik erg lekker kunnen rijden in de training en kwalificatie. Na de kwalificatie had ik een 19de startplek.

 

Op naar race 1, start was redelijk, kwam slecht weg maar maakte dat daarna direct weer goed. Rustig begonnen en na een gegeven moment reed ik in niemandsland. Toch lekker kunnen rijden en op 1 foutje na, geen wereldtijden neer kunnen zetten maar wel lekker als 13de geëindigd. Wel tevreden, maar had toch stiekem gehoopt dat het beter zou gaan dan vorige keer gezien mijn sper nu ook weer in orde was.

 

Race 2 dus een 13de startplek, start ging goed maar kwam erg ver buiten terecht in de tarzanbocht, wat me weer aardig wat plekjes kostte. Toch weer wat voorbij gereden en ook dit keer weer veel alleen gereden. Weinig gestreden vandaag dus. Dit keer ging het wel al weer een stukje harder en gelukkig weer een 2.03 tijd neer kunnen zetten. De auto begint weer te wennen, dus ik ben heel benieuwd hoe het de volgende keer gaat!

 

Een filmpje van beide races vind je onder de sectie Video’s.

Reageren is niet mogelijk